- Γλουτένη
- Καφεΐνη
- Αλλεργιογόνα
- Προσθήκη Γλυκαντικών
Πού μας βοηθάει:
Στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης & της ινσουλίνης στο αίμα
Προσφέρει 3 φορές πιο πολύ ασβέστιο από το γάλαΣτην αντιμετώπιση της χρόνιας κόπωσης (είναι πλούσιο σε Μαγνήσιο)Απαλύνει το βήχα και τον πονόλαιμοΣυμβάλλει στη θεραπεία του άσθματος & των άλλων διαταραχών των πνευμόνων
Πώς το χρησιμοποιούμε:
Αντικαθιστούμε τη ζάχαρη και τις άλλες γλυκαντικές ουσίες με το χαρουπόμελο για παράδειγμα στο γιαούρτι, στο παγωτό, στους λουκουμάδες, στο ψωμί, στο κέικ.
Το παίρνουμε σκέτο, με το κουτάλι , σε περιπτώσεις οστεοπόρωσης ή κάποιας διαταραχής με το αναπνευστικό μας.
Το χρησιμοποιούμε σε φαγητά ή στις σαλάτες μας. (Στο φαγητό, προσέχουμε να το προσθέσουμε στο τέλος, για να μην καούν οι βιταμίνες του).
Ένα ιδανικό πρωινό, που θα μας κρατήσει για όλες χορτάτους, είναι το να ανακατέψουμε χαρουπόμελο με λίγο ελαιόλαδο και να το απλώσουμε στο ψωμί μας ή να βουτήξουμε το ψωμί μας στο μείγμα αυτό και να το απολαύσουμε.