Αμπελώνες Μάρκου
Παιανία
Οίνος εφαραίνει καρδίαν...και δημιουργεί γιορτή!
- Οι ποικιλίες σταφυλιού που καλλιεργούνται στους αμπελώνες είναι το
Σαββατιανό (γηγενής της Αττικής), το Αγιωργίτικο (γηγενής της Νεμέας),το Μοσχοφίλερο, το Μοσχάτο, η
Μαλαγουζιά, οι γαλλικές Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah και
η ιταλική Trebbiano
- Βιολογικό κρασί χωρίς προσθήκη SO2 θειώδους. Απο τα λίγα κρασιά στον κόσμο με την διαδικασία οινοποίησης (κλέφτες)
- Οργανώσεις δεξιώσεων και εκδηλώσεων
- Δεξίωση γάμου και βάπτισης και κάθε είδους μαζικής εστίασης
- Οι αμπελώνες Μάρκου έχουν αποκτήσει πλέον δική τους κουζίνα (Cave Cuisine) με σκοπό την άριστη και ποιοτική εκτέλεση των εκδηλώσεων σας
Με αγάπη και κληροδοτημένη γνώση στην αμπελουργία και στην παραγωγή
εκλεκτών οίνων, οι αδελφοί Μάρκου συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση
150 χρόνων, ιδρύουν το 1983 μια σύγχρονη οινοποιητική μονάδα στην
Παιανία, στην μεσογαία της Αττικής, περιοχή γνωστή σχεδόν «από πάντα»,
για την παραγωγή οίνου και της παραδοσιακής αττικής ρετσίνας. Σήμερα
πια, τους προφταίνει και η 4η γενιά, οι οποίοι ως νεότεροι
οινοπαραγωγοί, με ειδικευμένη γνώση και φρεσκάδα καταθέτουν τα πρώτα
δείγματα προσωπικής δουλειάς και έμπνευσης συνετά συνδυασμένα με την
πείρα των πατεράδων τους.
Το οινοποιείο των «Αμπελώνων Μάρκου» αξιοποιεί την παραγωγή
100 στρεμμάτων ιδιόκτητου μεσογείτικου αμπελώνα και 100 στρεμμάτων
ιδιόκτητου αμπελώνα στην Νεμέα Πελοποννήσου -του οποίου μεγάλο μέρος
πλέον καλλιεργείται βιολογικά-,παραγωγή την οποία ενισχύει και με
σταφύλια εκλεκτών αμπελουργών τους οποίους καθοδηγεί σύμφωνα με τις
απαιτήσεις της ποιότητας των οίνων που παράγει και με τους οποίους
διατηρεί μακρές και πιστές συνεργασίες.